KvääniÄäni

Kvääni ‘kvenske’, äänii ‘stemmer, lyder’

KvääniÄänii er et kvensk kor i Troms. Koret ble stiftet som en egen organisasjon 13. september 2014, og er et naturlig utspring av Halti kvenkultursenters mangeårige språksatsing i regionen.

Styret i KvääniÄänii består per 31.12.20 av styreleder Line Evensen, styremedlem Peder-Kristian Kofoed-Fyhn og styremedlem Tove Raappana Reibo. Korets formål er å skape gode sosiale rammer rundt korsangen, vekke interesse for kvenske sangtradisjoner og fremme kjennskap til både tradisjonelle sanger fra området og nyskapende kvensk musikk.

Under navnet Kvensk sangkor i Nord-Troms spilte koret inn plata Muisto (minne) som ble utgitt av Halti kvenkultursenter, mens Barn og unge i Nord-Troms spilte inn plata Toivo (håp). I 2014 deltok koret som barne- og voksenkor på NRK-satsinga Salmeboka minutt for minutt, med hele seks kvenske salmer på riksdekkende TV.

KvääniÄänii har øving omtrent en gang per måned. Øvingene foregår primært på Olderdalen kultursenter i Kåfjord kommune, som kan ansees som det geografiske midtpunktet for deltakerne. Koret har medlemmer fra Nordreisa/Raisi, Kåfjord/Kaivuono, Lyngen/Yykeä, Storfjord/Omasvuono, Bardu/Perttula og Tromsø/Tromssa.

Halti kvenkultursenter IKS administrer koret, organiserer øvinger og legger til rette for opptredener og konserter, i tillegg fungerer språk- og prosjektarbeider ved senteret, Tove Raappana Reibo, som kordirigent og kvenskspråklig ressurs.

For medlemskap i KvääniÄänii eller for ytterligere informasjon, ta kontakt med Tove Raappana Reibo på tlf +47 913 40 920 eller e-post trr[a]kvenkultur.no

Ota kontaktin / Ta kontakt