Vokal Nord til Paaskiviikko

Vokal Nord er et av Norges ledende vokalensembler og har i en årrekke markert seg både nasjonalt og internasjonalt. Ensemblet har sin base i Tromsø, men har med sangere fra hele landet – de fleste fra den nordlige landsdelen. Koret har en stor musikalsk bredde, men jobber spesielt med folkemusikk og etnisk musikk fra Nord-Norge, samt europeisk tidligmusikk (barokk). Ensemblet har besøkt Nord-Troms ved en rekke anledninger og har fått strålende kritikker for sine opptredener.

Dette er første gang Vokal Nord gjør en hel konsert med kvensk musikk. «Aaretkammari – Skattkammer» har til hensikt å dykke ned i den kvenske musikktradisjonens skattkammer og hente fram glemte deler av vår immaterielle kulturarv i nord; kvensk språk og kvenske sangskatter, som tidligere har vært en naturlig og levende del av kulturen i de kvenske områdene i Norge og i Tornedalen. Vokal Nord gleder seg til å dele deres tolkninger av denne viktige kultuarven med publikum.

Når Vokal Nord inviterer til konsert, så er det bare å stille opp! […] Nesten ingen oppgaver synes umulig og for store for koret fra Tromsø.

Bjørn Harald Larssen, 09.05.2016

I denne anledning har koret fått med seg de to svenske riksspillemennene Daniel Wikslund på fiolin og Fredrik Hangasjärvi på trekkspill, musiker Erling Fredriksson fra gruppa JORD og kulturformidleren Inger Birkelund fra Nordreisa.

Konsertene finner sted 9.-11. juni i henholdsvis Nordreisa, Storfjord og Tromsø, sistnevnte som et ledd i markeringen av Paaskiviikkos 10-årsjubileum. I Nordreisa blir det i tillegg satt opp skolekonsert på dagtid.

Dato Kl. Sted Billettsalg
9. juni 13:00 Halti kulturscene, Storslett Skolekonsert
9. juni 19:00 Halti kulturscene, Storslett E-billett/ved adkomst
10. juni 18:00 Kafé Ruija, Skibotn Hoopla/ved adkomst
11. juni 18:00 Kulturhuset (lillescenen), Tromsø Hoopla/ved adkomst

Inngang kr. 200,-/gratis for barn u/18 år. Kommer for forhåndssalg på e-billett og hoopla, billetter kan ev. kjøpes ved adkomst.

Daniel Wikslund og Fredrik Hangasjärvi, her fra Paaskiviikko 2015 på Bios Café med bandet Tulipalo. Foto: Pål Vegard Eriksen

 

Turneen er et samarbeid mellom

Logo-kvenkultursenter.bmp

 

Paaskiviikko 2017 er støttet av

kulturraadet_logo.png

tfk_logo.jpg