Viserockband til Paaskiviikko

Julma synger egne viser kombinert med Cornelis Vreeswijk-slagere på meänkieli (tornedalsfinsk) og er for tiden aktuell med en viserock-plate der Tornedalen er inspirasjonskilde nummer én.

Bandet består av fem drevne musikere med ulik musikalsk bakgrunn. Ingredienser fra band som Paddy Malone, Danny Goodwill, Jord, Raj Raj band og JASTH Blues gir seg utslag i en unik musikalsk og lydlig sammensetning.

De fem bandmedlemmene er Peter Fredriksson, Daniel Snell, Jan Johansson, Torbjörn Emmoth og Simon Wilhelmsson.

 

Felleskonsert i tre kommuner

– Planen er at Julma skal spille i både Storfjord, Kåfjord og Nordreisa, sier festivalsjef Pål Vegard Eriksen hos Halti kvenkultursenter, som er festivalarrangør.

– De utvalgte kommunene er ikke tilfeldig. Julma skal spille deler av konsertene sammen med koret KvääniÄänii (kvenske stemmer), som har brorparten av medlemmene fra disse tre kommunene.

– I likhet med felleskonserten KvääniÄänii hadde med Jord på Halti kulturscene nå i mars, vil dette gi koret nyttig erfaring og forhåpentligvis gi det enkelte kormedlemmet en positiv opplevelse og mersmak.

– KvääniÄänii er et viktig språklig tiltak og en positiv arena for store og små som vil synge på kvensk, både i forhold til eksplisitt og implisitt språkopplæring, sier Eriksen.

 

Gjensyn med Nord-Troms

Det er ikke første gang Julma gjester de kvenske kulturdagene i Nord-Troms. I 2014 hadde bandet konserter under Paaskiviikko i Kåfjord og Skjervøy. Årets Paaskiviikko-utgave går av stabelen i perioden 6.-12. juni.

– Vi vet hva vi får, så dette gleder vi oss stort til, avslutter Eriksen.