Velkommen til Paaskiviikko 2012!

Nå begynner endelig Paaskiviikko. For oss som jobber med festivalen, og alle våre fantastiske samarbeidspartnere, er det godt å komme i gang etter lang tids planlegging og forberedelser. I 9 dager til ende skal det kvenske feires i samtlige Nord-Troms kommuner. Det er helt utrolig! Vi gleder oss stort!

Tema for Paaskiviikko i år er næring; i fortid, nåtid og framtid. Kvenene er en del av Nord-Troms samfunnet, og har alltid satt sitt preg på næringslivet i vår region. Helt fra de første spatak for å dyrke jorden, til framtidsrettet reiselivsnæring der vi skal synliggjøre vår regionale egenart og særpreg. Smieteknikker, fokus på baketradisjoner, kulturnæringseminar og seminar om tradisjonsnæringer står på programmet.

Så har vi musikken og sangen; essensielt i kvenenes fortid og nåtid. Hva hadde vel livet vært uten? Vi arrangerer flotte konserter hver eneste dag! Og forestillinger, utstillinger, språkkurs, Kveenidol, leker, kunnskapsformidling. Det er som om livets beste bestanddeler er komprimert inn i årets festivalprogram. Vi tjyvstarter Paaskiviikko med kvensk kulturaften i Manndalen, og inviterer igjen til kulturaften lørdagen etter i Nordreisa.

Åpningen av årets Paaskiviikko, er det Lyngen som står for på søndag. Kvensk gudstjeneste i ærverdige Lyngen kirke markerer starten på en innholdsrik uke. Neste søndag er det gudstjeneste i Bergmo bedehus i Reisadalen. På Tørfoss kvengård kan man, symbolsk nok, avslutte Paaskiviikko med familiedag og ta en tur i gårdens savusauna, røykbadstu.

For detaljert program trykker du her.

Vi håper mange finner veien til de ulike arrangement under årets Paaskiviikko!

Tervettulemaa! Velkommen!

Vi som jobber på Halti kvenkultursenter IKS, nås best på telefon i dagene fremover. Lisa Vangen 91104059 Tove Reibo 91340920

Mer informasjon om program og de ulike arrangement finner du på vår hjemmeside her.

Vi vil takke alle som bidrar til gjennomføring av festivalen; og det er mange. Takk til de som har støttet oss med midler! Takk til alle i regionen som står på for at Paaskiviikko kan realiseres som en interkommunalt festival i seks kommuner; kulturskolene, kommuneadminsitrasjonene, kulturkontorene,skoler, lag og foreninger, institusjoner, privatpersoner, næringslivet og mange flere! Kiitos!