Urpremiere på Halti – 16. mars

Premiere på Kvenfolkets dag (16. mars) er ingen tilfeldighet; Mor Gustava omhandler nemlig Trine Strands kvenske tippoldemor, som kom fra Rovaniemi til Norge som liten jente sammen med familien sin. De flyktet fra hungersnøden.

Strand har, i tillegg til historien hun ønsker å formidle i låta, gjort et bevisst språkgrep med Mor Gustava; sangen er på norsk, men refrenget er på kvensk. Tanken bak dette var blant annet å bidra til å løfte språket, men samtidig pirre lytterens nysgjerrighet.

Kvenenes historie har gjort et sterkt inntrykk på artisten, og hun ønsker nå å formidle den gjennom musikk, film og kunst. Med seg på laget, og med seg til Halti, har hun derfor bandet sitt,- produsent av musikkvideoen, Ørjan Bertelsen,- og akvarellkunstner Sigmund Lindgård med kunstutstillinga Alle har en mor Gustava, som er inspirert av låta.

Det blir minikonsert med Trine Strand m/band, premierevisning av musikkvideoen til låta Mor Gustava, samt presentasjon av kunstutstillinga Alle har en mor Gustava på Halti kulturscene, torsdag 16. mars kl. 19:00.

Billettpris: Voksne 100,- / Barn 50,- (+avgift)
Billetter finner du i mobilappen og på www.halti.no/kultur

Velkommen! Tervettulemaa!

Trine Strand.

 

Se også: Vil pirre nysgjerrigheta for det kvenske
Se også: Trine Strand hyller tippoldemoren med egen låt