Tuli Palo klare for Paaskiviikko

Daniel Wikslund sovnet som gutt med et atlas i sengen og våknet i 2011 som riksspillemann på Norrbottenlåter. Nå er fela hans beste venn og billett ut i den vide verden, selv om han trives best hjemme i Tjautjasjaur. Mellom dyrket mark og tundra, lykke og lengsel.

Fredrik Isaksson sovnet som gutt med trekkspillet i sengen og våknet i 2013 som riksspillemann på Norrbottenlåter. En trekkspilldemon og tradisjonstro innovatør i Autio. Blant elger, reinsdyr og jakthunder. Kjøttsuppe på komfyren, og hva mer trenger man?

Sammen med bandet, Tuli Palo, løfter de fram i scenelyset de som har kjempet mot den tunge snøen og drukket av det klare vannet før oss. De som spilte og sang, ga oss sangene og holdt gløden i livet i folket nord for polarsirkelen.

De er Sveriges nordligste riksspillemenn! Tulipalo blander gammelt og nyskrevet musikk. De gir den gamle folkemusikken et nytt uttrykk og gir en pulserende rytme og vekker liv i tradisjonen.

Den 14. mars ble plata «Tuli Palo» (ilden brenner) sluppet under Gällivare marknad i Sverige og de deltar i P4 Norrbottens delfinale i musikkonkurransen «Svensktoppen neste 2015».

Fredag 12. juni kl. 22.00 spiller Tuli Palo på Bios i Nordreisa – og vi gleder oss!

Se også:

 

Troms-fylke-stempel.jpg Ymber_Blue.jpg

Vi takker for støtten!