Tornedalske musikere kommer til Paaskiviikko!

Raj-Raj Band

Raj-Raj Band, omtalt som Tornedalens beste band kommer til Paaskiviikko!

Raj-Raj Bands styrke er spilleglede, profesjonalitet, spontanitet og humor. Bandmedlemmene har vokst opp i samme grensebygd og oppfostret i musikkmiljøet som Tornedalen representerer. Selv kaller de musikken tornedalsetno-folkpunk, og i tillegg til musikk byr de på historiefortellinger og sketsjer.

Raj-Raj Band har gitt ut flere plater, og du kan lese mer om gruppa på deres hjemmeside.

Raj-Raj Band spiller i Storfjord, på Skibotn samfunnshus onsdag 5. juni og i Kåfjord, på kultursenteret i Olderdalen torsdag 6. juni.

Torbjörn Ömalm

Torbjörn Ömalm er professionell gitarist og musiker, født og oppvokst i Gällivare.

Han har gitt ut platen «Saajo», der jazz er blandet med folkmusikktoner fra Tornedalsregionen och Norra Finland.
Han jobber nå med ny musikk som han komponerar med inspirasjon fra karelsk kantelemusikk.

Ömalm har fått en pris for sitt hovedfagsarbeid ”Ödebygdsmusik: att gräva där man står”. – Jag har hela tiden haft för avsikt att hämta idéer från hela det kulturområde som är Tornedalsregionen, språket – meänkieli – miljöerna, bilderna, forklarer Torbjörn Ömalm.

Han kommer til Paaskiviikko på lørdag 8. juni for å fortelle om sin musikk og sitt arbeid, og vil spille sin egen komponerte musikk.

Torvald Pääjärvi

Torvald Pääjåarvi fra Siekasjärvi har i mange år samlet, spilt og sunget inn tornedalske viser. Han har gitt ut flere CD-plater, og er en engasjert kulturpersonlighet og musiker. Han gjestet Paaskiviikko i fjor, da han spilte på Tørfoss kvengård, til stor glede for de besøkende. Her fikk han også høre en vise fra en kvinne i Reisadalen, som sang etter hukommelsen slik hennes mor pleide å synge den. Pääjärvi har nå øvd inn visa og vil spille den hos oss. Han spiller på Tørfoss kvengård også i år, søndag 9. juni. Arrangementet på Tørfoss er i samarbeids med Nord-Troms museum.

Jannes FrickaBoda

Gruppa består av tre musikere fra Tornedalen, som spiller og synger, sketsjer og har det moro på scenen.  Jannes FrickeBoda er en trio bestående av Jan Johansson, Rolf Digervall og Fredrik Isaksson. Vi ser fram til morsom og fartsfylt opptreden! Jannes FrickeBoda spiller i Lyngen på Solhov 4. juni.