Inn i politikken grunnet kvensaken

Grete Alise Nilima Monsen fra Alta er svært engasjert og spesielt i kvensaken. Det meste av hennes engasjement foregikk på kaffebesøk og i diskusjoner på internett. Det ønsket hun å forandre på og går nå inn i politikken. – Det er kvensaken som gjorde at jeg bestemte meg for å melde meg inn i politikken, og da partiet Venstre, sier 54-åringen til Altaposten.

Monsen er en av mange kvinner som har deltatt på politikerskolen i regi av det kvinnelige politikernettverket i Alta. – Selv om jeg allerede hadde meldt meg inn i Venstre før politikerskolen, har skolen gjort meg enda tryggere på at jeg har gjort et riktig valg med å melde meg til politisk arbeid, sier hun videre.

På spørsmål fra Altaposten om hun tror at hennes engasjement vil utgjøre en forskjell, svarer hun slik: – Ja. Ellers hadde det ikke vært noen vits i å bli med. Slik kvensaken står, er det bedre å gå inn og gjøre noe selv, fremfor at man skal stole på at andre gjør det. Jeg liker å gjøre ting selv.

I en kommentar til Kvenkultursenter.no sier Monsen at fremtiden ser spennende og litt skummel ut. – Jeg vet ikke hva jeg har gitt meg ut på, og er klar på at jeg har mye å lære. Jeg håper at den gode støtten jeg har fått til nå fra mine medkvener vil fortsette, og jeg tar gjerne imot innspill og gode råd.

For fullstendig artikkel fra Altaposten, klikk linken under.