Päivi Laakso

Laakso er invitert til Paaskiviikko 2014. Tema for uka er «Tro og overtro». Hun svarte raskt ja, gleder seg til å besøke Nord-Troms.

Päivi Laakso ønsker å fortelle om «Troens og overtroens verktøy fra Tornedalen», og ta en gjennomgang over ulike verktøy som fremmer troen eller overtroen i våre liv. Hun sier det blir ingen prippen forestilling, men en hyllest til alle de arr og bulker vi får gjennom livet. Hun tar utgangspunkt i sitt eget liv, som hun mener ikke er så ulikt andres.

Vi lurer litt på det siste, for etter å ha lest om Päivi Laakso på nett, ser vi at hun beskrives som «Et finskt fyrverkeri», «Vår norske urfinne», «Vill humor og tankevekkende på samme tid» og så videre i samme sjanger.

Päivi Laakso besøkte Paaskiviikko i 2008, og vi som var tilstede kan love at det ikke er lett å glemme denne kvinnen. Her er bilder og intervju fra 2008.

Laakso er maler, forfatter, lager skulpturer og er en glad foredragsholder og performanceartist. Hun har presentert Norge på en prestisjetung samtidsutstilling i Rio i Brasil, der dronning Sonja kunne se hennes installasjon «Herrerumper med store rumpeballer».

Laakso har skrevet bøkene «Sanatorium», «Jeg elsker sol» og «Parantola».

Vi gleder oss! Vær der!!!