Unni Elisabeth Eriksen kommer til Paaskiviikko 2021

Unni Elisabeth Eriksen fra Lauksletta på Arnøya oppdaget at hun var kven ved en ren tilfeldighet.

Opplevelsen inspirerte til prosjektet «Mine kvenske røtter», en reisefortelling om framveksten av den kvenske kulturen på Nordkalotten sett gjennom hennes øyne. Samtidig er hun på en indre reise i sine forfedres fotspor for å finne sin nye identitet. Prosjektet er også et bidrag til gjenreisning av kvensk kultur.

Inger la hånden sin på min. I blikket hennes så jeg århundrene blekne. Hennes del av slekta hadde blitt på gården, mens min hadde reist herfra. Jeg hadde vondt for å følge med, forstod ikke hvordan et menneske jeg aldri hadde møtt før kunne føles så nær. Plutselig ble forbindelsen mellom henne og meg helt klar, uavhengig om vi virkelig var slektninger eller ikke. Mine forfedre kom fra dette området. Min oldemor hadde antakelig snakket meänkieli, og jeg var kven.
Unni Elisabet Eriksen, utdrag fra «Mine kvenske røtter»

I juni kommer Eriksen til Nord-Troms og Paaskiviikko 2021 med foredraget «Ingen sa at jeg var kven – Arnøyværing på leit etter slektsrøtter i Tornedalen», og hennes historie kan du få med deg her:

Man 7. juni kl. 17:00 på Skjervøy bibliotek, Skjervøy
Tirs 8. juni kl. 11:00 på Kjækan skole, Kvænangen
Tirs 8. juni kl. 18:00 på Kåfjord bibliotek, Olderdalen
Ons 9. juni kl. 17:00 på Lyngen folkebibliotek, Lyngseidet
Tors 10. juni kl. 17:00 på bibliotekfilialen, Skibotn (Påmelding til Storfjord folkebibliotek)


Covid-19:
Arrangementene følger gjeldende retningslinjer om smittevern. Vi minner også om at Regjeringen oppfordrer til «forsiktighet og planlegging av deltakelse på arrangementet slik at man i størst mulig grad unngår smittespredning mellom steder».

Programi/Program:
 denne lenken finner du program for Paaskiviikko 2021

Paaskiviikko 2021 er støttet av: