Paaskimatka 2019

For 7. året på rad tilbyr Halti kvenkultursenter IKS, i samarbeid med Bibliotek- og kulturbussen i Nord-Troms og bibliotekene i Nord-Troms, en årlig kvensk bokbussturné i tilknytning til Paaskiviikko. Tilbudet går til alle 5.-klasser i regionen, og fådelte skoler kan evt. få besøk hvert andre år.

Bokbussen har plass til maks 20 elever om gangen, de lokale bibliotekene tar kontakt med skolene og setter opp kjøreplan for den enkelte kommune. Opplegget ledes av Tove Raappana Reibo, språkarbeider fra Halti kvenkultursenter, i tillegg har kvenkultursenteret hentet inn Nikolai Äystö Lindholm, sanger, musiker og språkarbeider i Jällivaara.

Elevene vil først få et lite språkkurs bygget opp rundt enkle ord og fraser. De lærer flere sanger på kvensk, og får også være med å lage musikk/komp til sangene. Ordene elevene lærte til å begynne med brukes til å sette dem sammen til nye vers i en sang.

Ungene får med seg en folder med ordene de har lært og tekstene til sangene, og de får også tilgang til en spilleliste med sangene på YouTube. Nikolai og Tove bygger videre på erfaringene fra alle tidligere turneer og gleder seg til å presentere årets opplegg.

Ruteplan Paaskimatka 2019


Paaskiviikko 2019 er støttet av