Brev fra Elmine

Forestillinga «Brev fra Elmine» settes opp i henholdsvis Nordreisa, Lyngen og Kåfjord som en del av Paaskiviikko 2020s høstprogram i perioden 28.-30. september.

Forestillinga tar utgangspunkt i migrasjonsfortellingen om kvenene og familien til Elmine Harila som kom til Jakobselv i Finnmark i 1883, 20 år gammel.

Forestillinga baseres på et manus i brevform, tenkte brev som Elmine kunne ha sendt til sine slektninger på hjemstedet i Pello, skrevet av Trygg Jakola fra Vadsø. I tillegg inneholder forestillingen en personlig opplevelse av kvensk identitet i dag, skrevet av Inger Birkelund.

Medvirkende i forestillingen er Inger Birkelund, Nikolai Äystö Lindholm og Eili Bråstad Johannessen fra KultNett, samt Ida Løken Valkeapää (regissør), Lina Killingdalen (dramaturg) og Tove Raappana Reibo (tekniker).

Program:

 • Den 28/9 er det skoleforestilling for 10. trinn (DKS) på Halti kulturscene, Storslett
  Arrangementet er et samarbeid mellom Halti kvenkultursenter IKS/Paaskiviikko 2020 og kulturvirksomheten i Nordreisa kommune/Den kulturelle skolesekken
 • Den 28/9 kl. 18:00 er det forestilling for eldre f.o.m 67 år (DKSS) på Halti kulturscene, Storslett.
  Gratis inngang. Forhåndsreservasjon av plass kan gjøres på Halti eller per tlf 775 88 251 (man-fre 10-15). Arrangementet er et samarbeid mellom Halti kvenkultursenter IKS/Paaskiviikko 2020 og kulturvirksomheten i Nordreisa kommune/Den kulturelle spaserstokken.
  Se facebookarrangementet her.
 • Den 29/9 kl. 18:00 er det forestilling på Solhov, Lyngseidet.
  Billetter á 100,- kan forhåndskjøpes på hoopla.no. Arrangementet er et samarbeid mellom Halti kvenkultursenter IKS/Paaskiviikko 2020 og Solhov.
  Se facebookarrangementet her.
 • Den 30/9 kl. 18:00 er det forestilling på Senter for nordlige folk, Manndalen.
  Billetter á 100,- kan forhåndskjøpes på hoopla.no. Arrangementet er et samarbeid mellom Halti kvenkultursenter IKS/Paaskiviikko 2020 og Senter for nordlige folk.
  Se facebookarrangementet her.

Les også: Fiktive brev fra bestemor Elmine hjem til Finland blir forestilling


Nordreisa kommunevåpen      Senter for nordlige folk