Musikk på Paaskiviikko

Sattuma

Sattuma er en av de mest kjente folkeband fra den russiske Karelen. I deres musikk møtes ny og gammel tid, og de spiller tradisjonelle sanger og eget materiale. De synger på finsk, russisk og karelsk. Bandet ble dannet i 2003 i Petrozavodsk, russisk Karelen. Musikken til bandet er godt mottatt og vekker masse positive følelser i forskjellige hjørner av Russland, USA, Finland, Skandinavia, Estland og Tyskland .

Det spilles på strengeinstrumenter: fioliner, bouzouki, kantele, jouhikko, bass; og blåseinstrumenter: klarinett, sekkepipe, gjeterfløyter, chipsans, mankeri, didgeridoo, samt trekkspill, munnspill og munnharpe . Vi lover unike konserter fulle av humør og pågangsmot!

Sattuma spiller i Lyngen 1. juni og i Storfjord 2. juni.

Julma

Tornedalsband som både synger Cornelis Vreeswijk på kvensk samt eget materiale. Full trøkk og stor spilleglede loves!

I Julma spiller Jan Johansson, Peter Fredriksson, Daniel Snell, Torbjörn Emmoth og Simon Wilhelmsson.

Julma spiller i Kåfjord 3. juni og på Skjervøy 4. juni.

Hør Julmas «Alltid hemma här»

Varige Mén

Bandet Varige Mén er en norsktalende kvartett, som sokner til Skjervøy, Nordreisa og Tønsberg. De fremfører nakne og ærlige sanger på dialekt. Sjangeren ligger innenfor rock og punk med krydder av popelementer og melodiøsitet.

Varige Mén spiller på Skjervøy 4. juni.

Hør deres «Her kommer Æ» her

Verden Er Vesten

Linstampan

Linstampan er et viseband fra Vestre Jakobselv, som fremfører egne viser med kvensk og kystkulturell tematikk. Bandet består av kvener og norsk-finner, og musikken er en slags krysning mellom Trygve Hoff, KM Myrland og Ola Bremnes.

Linstampan spiller i Kvænangen 5. juni og i Nordreisa 7. juni.

Jan Johansson

Jan Johansson, trekkspillmusiker fra Pajala, spiller i gruppa «Jord» og i flere andre konstellasjoner. Synger og spiller i Kvænangen 5. juni.

Lakselv spellemannslag

Lakselv spellemannslag spiller opp til gammeldanskveld i storlavvoen på markedsplassen i Sørkjosen fredag 6. juni. Spillemannslaget stiller til Paaskiviikko med stor spilleglede og samstemte instrumenter. Lakselv spellemannslag med tilholdssted midt i Finnmark og har eksistert i sin nåværende form siden 1995. De spiller tradisjonell slåttemusikk fra Nordkalotten, i tillegg til dansemusikk og annet gøy.

Laget består av 10 medlemmer fordelt på 5 feler, 3 trekkspill gitar og bass. Ellers trakteres både mandolin, fløyte og munnspill.

Kom og ta en svingom, eller bare for å nyte musikken!

Salg av mat og drikke. 18 års aldersgrense
Inngang 100,-

Spiller i Nordreisa 6. juni 

gammeldanskveld og på markedsplassen 7. juni.

Hør «Off to California» her