Merimies muistelee – releasekonsert

Arve Henriksen. Kuva/Foto: Maarten Mooijman

I september 2021 ga Arve Henriksen ut «Merimies muistelee – a sailor recounts». Ideen til prosjektet kom i 2016 da Arve fikk høre Alf-Nilsen Børsskogs lydbok av diktsamlinga si. Alfs stemme, og klangen av språket Arve ikke forsto, tok ham med på en fantasireise ut i verden. Reisen endte med at Arve komponerte et lydlandskap og musikk til tekstinnlesingen. Halti kvenkultursenter oversatte diktene til norsk og endelig kunne Arve forstå innholdet i det han hadde arbeidet med. Tekstene ble siden oversatt til engelsk, og nyutgivelsen tok form, denne gangen på tre språk: kvensk, norsk og engelsk.

Stemmen til Alf Nilsen-Børsskog og musikken til Arve Henriksen finnes allerede i mange hjem rundt om i Norge, og også i Sverige, Storbritannia, Polen, Italia, Japan og USA – og nå blir det endelig releasekonsert.

Medvirkende på konserten:
Arve Henriksen – trompet
Anders Jormin – kontrabass
Ståle Storløkken – tangenter


Arve Henriksen er en kjent trompetist med en unik spillestil. Han improviserer gjerne med moderne jazzformer og elektronisk musikk, og har gjennom årene samarbeidet med et utall musikere og gitt ut flere soloplater. Arve har kvenske røtter fra Storvik i Nordreisa kommune, og har i det siste gjort flere kvenske prosjekter – deriblant utgivelsen av CD-boka Merimies muistelee, som feires på dagens konsert.


Anders Jormin er en svensk kontrabassist og komponist som har spilt innen et bredt spekter av moderne jazz. Som en etterspurt musiker på den internasjonale konsertscenen har Anders spilt inn og turnert med mange internasjonale jazzlegender.


Ståle Storløkken er en keyboardist og komponist som er godt kjent for sine elektroniske «lydlandskap». Han har bidratt med moderne, eksperimentelle og jazz-influerte uttrykk i ulike ensembler, og har også spilt annen musikk som rock, barnemusikk og folkemusikk.