Kvensk uke 2018

Mandag 12. mars tar Halti kvenkultursenter, Halti nasjonalparksenter og Nord-Troms Museum i mot om lag 250 elever fra 5.-9. trinn til faglige formidlingsopplegg på ulike stasjoner og med forskjellige temaer knyttet til kvenkultur.

Kuva: Raisin biblioteekki / Foto: Nordreisa bibliotek

Onsdag 14. mars | kl. 12:00-14:00 | Nordreisa bibliotek
Nordreisa bibliotek inviterer til strikkekafe, og denne gangen er det Kvensokken og Lovikkavotten som skal strikkes. Enkel servering.

Fredag 16. mars tar Halti kvenkultursenter i mot påmeldte skoleklasser for et faglig formidlingsopplegg om kvenkultur.

Fredag 16. mars | Fra kl. 13:30 | Lyngenferga
Nord-Troms Museum inviterer til Kvenferge på Lyngenferga mellom Talosvankka/Olderdalen og Yykeänmuotka/Lyngseidet. Her vil det være kvensk musikk, mikrokurs i hverdagskvensk, ulike aktiviteter, gratis kaffe og kangoskaker, og mye mer. Alle som kommer uten bil har gratis adgang. Arrangementet er et samarbeid med Bjørklid Fergerederi, Halti kvenkultursenter, Kvenlandsforbundet og Norske Kveners Forbund.

Les også:


Lørdag 17. mars | kl. 11:00-14:00 | Halti

Kvensk lørdag på Halti. Det blir foredrag ved Björnar Seppola og musikalsk innslag ved Kristin Mellem, KvääniÄäni og ihana! tar publikum med på Aikamatka Raisissa – En tidsreise i Reisadalen, det blir kvensk eventyrstund for barn, i tillegg er utstillingene Møter-Encounters-Deaivvadit-Kohtaamissii og Ja takk, begge deler åpne, det er kvensk litteraturutstilling, Halti-butikken er åpen og det blir kafésalg med tradisjonell mat v/Kirstis hjemmelagde. Dagen er et samarbeid mellom Halti kvenkultursenter, Nord-Troms Museum, Nordreisa bibliotek og Halti SA.

Søndag 18. mars | kl. 17:00-19:20 | Halti kulturscene
Nordreisa kino med eneste visning i Nordreisa av filmen Unknown soldier (15 år/action). Finlands svar på Jan Baalsrud og landets mest påkostede film noensinne, sett av over 1 million hittil. Omhandler kampene mot de sovjetiske styrkene i den såkalte fortsettelseskrigen i 1941-44, for å vinne tilbake Karelen. En antikrigsfilm med en menneskelig og historisk dimensjon. Billetter kan kjøpes på www.halti.no/kino, i eBillett-appen eller ved ankomst.

Les også: