Kvensk bokbussturnè

I uke 21 og 22 kjører Bokbussen sammen med Halti kvenkultursenter IKS på turne i Nord-Troms. Bussen kjører til skolene i regionen, der samtlige 5. klassinger blir invitert inn i bussen.

Paaskiviikko 2013 har SPRÅK som tema i anledning Språkåret 2013. Opplegg for elevene vil være et lite språkkurs bygget opp rundt en gammel barneregle som handler om ukedager og matlagingstradisjoner. Vi skal også se en film om den 13 år gamle Karine som prøver å få bestemora si til å huske teksten i denne regla.

Det lokale biblioteket vil være med på bussen, og vil lære elevene kommunenavnet på kvensk og presentere ett eller flere kvenske stedsnavn fra kommunen.

Klassene får også en oppgave i forkant av bokbuss-turneen. Vi vil at hver klasse finner fram til noe de mener representerer det kvenske i deres kommune/nærområde. Klassen må ta bilde av det de velger å presentere, og skrive en kort forklaring på hva vi ser på bildet og hvorfor de har valgt akkurat dette. Vi tenker å sette dette sammen til en utstilling som skal følge Paaskiviikko.

Vi gleder oss til å besøke skolene og skoleklassene, og tar sikte på at dette blir en fast årlig besøksrunde i Nord-Troms kommunene!