Kvenfolkets dag på Halti

For første gang i historien markeres Kvenfolkets dag på Halti i Nordreisa.

Den 12. mars kl. 19.00 tjyvstarter markeringen når tornedalsgruppa Jord gjester Halti kulturscene. Konserten «Meän laulut – Våres sanga» er satt sammen med barne- og voksenkoret KvääniÄänii (kvenske stemmer) fra Nord-Troms. Tradisjonelle sanger som er blitt sunget i Nord-Troms vil stå sentralt denne kvelden.

Billetter kan kjøpes her | Se facebook-event | Les mer hos Framtid i Nord

Den 16. mars kl. 19.00, på selveste Kvenfolkets dag, blir det i all hovedsak premierevisning av filmen «Sisu – din indre styrke» på Halti kulturscene.

Filmen er et resultat av prosjektet «Sisu videoinstallasjon» som Kommunal og moderniseringsdepartementet i 2015 støttet med kr. 200 000,- over statsbudsjettet. Produsentene fra Rampelys og Motiv Film har gjort en fremragende jobb og nå kan vi endelig vise fram vår nye stolthet. Filmen varer i underkant av 20 minutter og skal i framtiden vises for besøkende på Halti og brukes i kvenkultursenterets formidlingsarbeide.

Den 16. vil publikum også få se resultatet av ihana! og kvenkultursenterets kurs i digitale fortelliner for elever fra Nord-Troms videregående skole.