Konserten Major Minorities i Skibotn

Gjennom sitt høstprogram inviterer Paaskiviikko 2021, i samarbeid med Sarvvis, til konserten Major minorities. Arrangementet finner sted lørdag 16. oktober kl. 18:00 på Skibotn Hotel.

I 2019 besøkte Simon Don Eriksen, musiker fra danske Calibut band, Nord-Norge og fikk sitt første møte med kvensk musikk og kvenske musikere. I løpet av dette møtet, ble tanken om et ganske unikt musikkonsept til. Hva skjer når man blander den mollstemte kvenske musikken med Calibut bands jazzinspirerte balkanske rytmer og romanimusikk?

Nå har denne idéen blitt til virkelighet, og resultatet er konserten «Major Minorities». Øystein Fredriksen og Nikolai Äystö er de kvenske musikerne i prosjektet, som består av til sammen seks musikere – i tillegg til disse to, overnevnte Simon, George Mihalache på cimbalom, Ida Hvid på kontrabass og Ruhi-Deniz Erdogan på trompet.

Repertoaret er i all hovedsak kvensk musikk som tolkes på ny, der musikerne har latt seg inspirere av fortellinger om lengsel, vandringer og kjærlighet, som er noe alle disse sjangrene har til felles.

Billetter á 200,- kan kjøpes ved ankomst (kort/vipps).

Facebook-arrangementet finnes på denne lenken.

Tervettulemaa! Velkommen!

 


Paaskiviikko 2021 er støttet av: