Kåfjord Kvenforening er stiftet

Fredag 17. september møttes kvener i Kåfjord til kulturkveld i kantina på Rådhuset.

Forsker og forfatter Helge Guttormsen åpnet kvelden med et foredrag om kvener i Kåfjord, der han kunne fortelle blant annet om gamle bosetninger, kjennetegn på kvensk kultur og om innvandringen til fjorden til stor begeistring for de fremmøtte.

Maria Seppälä (15) fra Nordmannvik, som deltok på talentkonkurransen Riddu Nasttit 2010 tidligere i sommer, stilte opp og fremførte to flotte låter. Den ene hadde hun skrevet selv og den andre var en coverlåt ved navn «love story» av Taylor Swift som hun på vakkert vis fremførte sin egen verson av.

Leder for Norske Kveners Forbund (NKF), Rune Sundelin, informerte om forbundets mål og visjoner, om lokallagene NKF har i landet og om deres samarbeid med andre organisasjoner, også på tvers av landegrensene. Dette blant annet for å gi Kåfjord Kvenforening en pekepinne på hvilke saker som kan være aktuelle å jobbe med i fremtiden.

Til slutt gjenstod hovedtemaet for kvelden, der man måtte finne ut om det var grunnlag for å danne en kvenforening i kommunen, noe man mente det absolutt var. Et styre på fem personer ble dannet og dermed var Kåfjord Kvenforening et faktum. Styret vil ha sitt første styremøte senere denne måneden for å diskutere foreningens fremtid og satsingsområder.