Inviterer til adventsbadstu

De ansatte på Kvenkultursenteret inviterer til adventsbadstu.
F.v.: Pål Vegard Eriksen, Lisa Vangen og Tove Reibo.

Fylkestinget i Troms skal den 10. desember avgjøre om de støtter oppgradering av det kvenske språket fra nivå to til nivå tre på det Europeiske språkcharteret, etter at et over ett år gammelt innebyggerinitiativ om saken nå er hentet fram. Dette ønsker Halti Kvenkultursenter å følge på nettet fra kl. 09.00 på Halti og inviterer alle som vil til å komme. Det vil bli enkel servering. Når saken er avsluttet vandrer vi til ferdig oppvarmet sauna ved gammelbrua på Storslett, hvor det vil være varm drikke, noe å bite i, allsang og sosialt samvær.

Tidligere har alle seks kommuner i Nord-Troms vedtatt å støtte en oppgradering av kvensk språk. Det samme har kommunene Alta og Porsanger, samt fylkestinget i Finnmark gjort. En oppgradering av språket, som har 10 års jubileum som minoritetsspråk i Norge i 2015, vil blant annet bety at ansvaret for å redde og ivareta språket blir flyttet fra kommunene til sentrale myndigheter.

Les også: – Jeg hopper i havet

For Kvenkultursenteret og andre kvenske organisasjoner er dette en svært viktig sak og man er selvfølgelig utrolig spente på om saken får medhold i fylkestinget. I så fall vil de to nordligste fylkene i landet, samt en rekke kommuner og andre aktører, stå bak forslaget.

Dette vil være en enorm styrke når man fortsetter arbeidet mot storting og regjering.