Eva Bakkeslett – årets festivalkunstner

Eva Bakkeslett –

årets festivalkunstner

Paaskiviikko er svært stolt over å kunne presentere Eva Bakkeslett som årets festivalkunstner. Kunstneren Eva Bakkeslett (1966) er utdannet billedkunstner og har en MA i Arts & Ecology fra Dartington College of Arts i England. Hun arbeider innenfor spenningsfeltet kunst og økologi der hun stimulerer til sosiale og miljømessige forandringer. Hennes pasjon og kunstneriske utforskning ligger i møtepunktet mellom natur og kultur der fruktene av hennes arbeider og prosjekter har til hensikt å aktivere folk til å sanse, føle, tenke og handle. Ofte handler Evas arbeider om det sanselige som er ved å forsvinne i vår travle hverdag. Hun finner hverdagens magi i mellomrommene, der enkle ingredienser kan forvandles til føde for kropp og sjel.

Filmvisning lørdag 9.juni kl. 13.00 i lavvuen v/Kronebutikken:

Bord dekk deg (The Magic Tablecloth)

Nelly Makeeva bor i industri-byen Nikel i Nord-Russland. Hun er en kvinne med mange talenter å har den sjeldne evnen og forvandle ord og materialer til magi. Med øm kjærlighet og omsorg lærer hun barnebarnet Gleb kunsten å bake piroger mens den arktiske vinden uler på utsiden og frosten skjuler utsikten ut av vinduet i 4. etasje. Nellys kjøkken er varmt og innbydende og vekker sansene våre til liv. I filmen deler hun sine historier og erfaringer sammen med Gleb, og fletter dem inn til et tidløst eventyr – en historie om skapelse, tilstedeværelse og evnen til å sette pris på alt som livet kan tilby.

Filmen hadde premiere på Barents Spektakel i Kirkenes i januar 2012.
Tekstet på norsk. Varighet 40 min.

Samarbeid med Nord-Troms museum

Paaskiviikko i samarbeid med Nord-Troms museum arrangerer et helt spesielt bakeverksted på Tørfoss-dagen søndag 10.mai. Med dette arrangementet får Paaskiviikko 2012 en verdig avslutning:
Kvenkakebakeverksted (med ekte surdeig) 
Vi baker kvenkaker i vedfyrt steinovn, snakker om kvenske brødtradisjoner og surdeig, ser på film om brødets poesi og deler historier, erfaringer og oppskrifter mens brødet hever og steker. Føde for kropp og sjel i regi av kunstner og brødbaker Eva Bakkeslett i samarbeid med Paaskiviikko og Nord-Troms museum.

Samarbeid med Den kulturelle skolesekken

I samarbeid med Den kulturelle skolesekken skal Eva Bakkeslett bidra med workshop og filmvisning for skoleelever i Nordreisa:

Torsdag 7.juni på Storslett skole:

Deig og meig – et kvenbrødverksted for barn!

Her maler vi melet og lager landskap med høye fjell og dype daler, lager deilig og sur deig, venter på at deigen hever seg mens vi ser film og spikker brødpinner, vi har handballkamp med deigen og lager flotte brødskulpturer inspirert av egypterne og steiker brødet i steinovnen.

Filmvisning fredag 8.juni i lavvuen v/Kronebutikken:

Alkymi – brødets poesi

Filmen er uten dialog. Varighet 20min.

AISH – bread as life

Filmen er uten dialog. Varighet 7.5 min.